مطالعه ای درباره درمان با تزریق بوتاکس برای وستیبولودینی
وستیبولودینیا: ویژگیهای بالینی، درمانهای خط اول و عوامل مرتبط با تشدید درمان با تزریق بوتاکس با هدایت EMG در یک مطالعه کوهورت فرانسوی گذشتهنگر
وستیبولودینیا چیست؟
ولوودینیای تماسی (PVD) که به آن وستیبولودینیا نیز گفته میشود، یک سندرم درد شدید، مزمن و آزاردهنده در ناحیه اندام جنسی است که بیش از سه ماه طول کشیده و در اثر لمس، مقاربت، معاینه یا سایر تماسهای مستقیم برانگیخته میشود. این بیماری با دلایل دیگری توضیح داده نمیشود. ولوودینیای تماسی شایعترین شکل اختلال درد/لگنی دخولی است که اغلب با واژینیسموس همراه است. این وضعیت با انقباض غیرارادی عضلات کف لگن، درد حین مقاربت و پرهیز یا فرار از معاینه دستگاه تناسلی مشخص میشود. درجات مختلف واژینیسموس اغلب همراه با وستیبولودینیا تماسی دیده میشود.
وستیبولودینیا تماسی یک اختلال درد مزمن بسیار شایع است که بر ناحیه اندام جنسی زنان تأثیر میگذارد و تأثیر عمدهای بر سلامت جسمی، روانی و جنسی آنها دارد. این بیماری شناخته شده به درمانهایی مانند فیزیوتراپی و دارو اغلب پاسخ ناکافی میدهد.
علائم وستیبولودینیا
طبق تعریف انجمن روانپزشکی آمریکا، اختلال درد تناسلی/لگنی دخولی (GPPPD) شامل واژینیسموس و سایر اختلالات درد لگنی/دخولی است. این اختلال با چهار علامت مشخص میشود:
- ناتوانی یا مشکل در نزدیکی واژینال
- درد بارز در ناحیه تناسلی/لگنی
- ترس آشکار از درد
- انقباض عضلات کف لگن
هدف مطالعه
- هدف از این مطالعه، ارزیابی تأثیر کلی درمانهای شناخته شده خط اول و عوامل مرتبط با تشدید بیماری در زنان مبتلا به وستیبولودینیا (واژینیسموس) بود. پژوهشگران به دنبال بررسی تأثیر این درمانها بر بیماران مبتلا و عوامل موثر بر نیاز به درمانهای بیشتر بودند.
بیماران و روشها
- پژوهشگران برای انجام این مطالعه همگروهی گذشتهنگر، بیمارانی را بررسی کردند که از سال 2013 تا 2017 به کلینیک سرپایی پوست بیمارستان دانشگاه بزانسون (فرانسه) مراجعه کرده و با تشخیص وستیبولودینیا (واژینیسموس) معاینه شده بودند. یافتههای این مطالعه تا سال 2021 پیگیری شدند.
نتایج مطالعه کوهورت گذشتهنگر
پژوهشگران متوجه شدند که در بین 132 بیمار، میانگین سن در هنگام تشخیص 27.2 ±9.45 سال و میانگین طول مدت علائم 42.3 ±37.92 ماه بوده است. بیشتر موارد تشخیص داده شده شامل وستیبولودینیا تماسی (75.0%) یا ثانویه (72.7%) بود. بیش از نیمی از بیماران حداقل یک درد همراه یا نشانههای روانی (مانند افسردگی و اضطراب) گزارش کردند.
حساسیت بیش از حد اندام جنسی (هیپراستزی وولو) همراه با اختلال عملکرد عضلات کف لگن در 121 بیمار (91.6%) و حس سوزش اندام جنسی (ارتیسم وولو) در 94 بیمار (71.2%) مشاهده شد.
درمانهای خط اول
- درمانهای خط اول شامل فیزیوتراپی کف لگن با بیوفیدبک در 85% بیماران، آمیتریپتیلین در 36% موارد و کرم لیدوکائین اضافی در 17% بود. پنجاه و دو بیمار (39%) حداقل پاسخ خوبی به درمانهای خط اول نشان دادند و فقط 15% بیماران بدون توجه به روش درمان، بهبودی کامل داشتند. تزریق بوتاکس در 54 بیمار انجام شده بود و بیماران مبتلا به وستیبولودینیا اولیه یا خودبهخودی احتمال بیشتری برای دریافت این درمان داشتند.
نحوه تزریق بوتاکس به واژن
مشاوره اولیه
- پزشک وضعیت بیمار را ارزیابی میکند و روش درمان را توضیح میدهد.
آمادهسازی
- ناحیه واژن ضدعفونی و بیحس میشود.
تزریق
- بوتاکس به عضلات واژن با استفاده از سرنگهای کوچک تزریق میشود.
تمام شدن فرآیند
- تزریق معمولاً در کمتر از ۳۰ دقیقه انجام میشود.
مراقبتهای پس از درمان
- توصیههای پزشک برای تسریع بهبودی ارائه میشود.
عوارض بوتاکس واژن
عوارض بوتاکس واژن شامل موارد زیر است:
- قرمزی و تورم در محل تزریق
- کبودی
- ضعف عضلانی
- مشکلات در دفع ادرار
- درد یا ناراحتی موقت
هزینه بوتاکس واژن برای درمان واژینیسموس
هزینه بوتاکس واژن برای درمان واژینیسموس به عواملی مانند تجربه پزشک، موقعیت جغرافیایی کلینیک و تعداد تزریقات مورد نیاز بستگی دارد.
نتیجهگیری
این مطالعه نشان داد که درمانهای خط اول برای وستیبولودینیا در حال حاضر کارایی کافی ندارند. اگرچه مطالعات کارآزمایی بالینی کافی در مورد تزریق بوتاکس انجام نشده است، اما با توجه به شیوع بالای اختلال عملکرد عضلانی، گاهی اوقات تزریق بوتاکس برای شل کردن موقت عضلات کف لگن در اطراف واژن استفاده میشود. این درمان معمولاً با دیلاتورهای واژن و/یا فیزیوتراپی کف لگن ترکیب میشود تا واژن بهتدریج با اجسام بزرگتر سازگار شود، در حالی که عضلات اطراف آن از تزریق بوتاکس شل میشوند.
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
درمان سریع واژینیسموس با ورزش کگل
تاریخ انتشار : 1401-09-01تاریخ بروز رسانی : 1403-09-27 -
درمان واژینیسموس یا انقباض غیرارادی واژن
تاریخ انتشار : 1402-05-08تاریخ بروز رسانی : 1403-10-20 -
ابداع پرسشنامه تشخیص واژینیسموس و ازدواج به وصال نرسیده
تاریخ انتشار : 1392-12-19تاریخ بروز رسانی : 1402-11-28 -
از کجا بفهمیم واژینیسموس داریم؟
تاریخ انتشار : 1401-09-15تاریخ بروز رسانی : 1403-09-27 -
فراخوان از خانمهای مبتلا به واژینیسموس
تاریخ انتشار : 1391-12-25تاریخ بروز رسانی : 1402-11-28
نظرات کاربران درباره این مطلب :
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .