پرسشنامه ای برای تشخیص واژینیسموس و دخول دردناک
واژینیسموس یکی از شایع ترین اختلالات روانی-جنسی زنان است. اما تعداد کمی پرسشنامه برای تشخیص و ارزیابی اختلال دخول دردناک موجود است. هدف از مطالعه تدوین و اعتبارسنجی پرسشنامه ای بود که بتوانیم با آن زنان مبتلا به واژینیسموس را از نظر بالینی ارزیابی کنیم. در پایان مطالعه ما پرسشنامه ای ساخته ایم به نام MVPDQپرسشنامه چند وجهی اختلال دخول واژینال که 72 گویه و 9 بُعد دارد. نتایج مطالعه ما نشان داد که پرسشنامه ای که تدوین کرده ایم، ابزار مفید و معتبر و پایایی است برای خودگزارش دهی زنانی که از نزدیکی و دخول می ترسند و در هنگام دخول درد دارند. این پرسشنامه می تواند چند بعد رادر این زنان ارزیابی کند مثلا: شناخت های فاجعهآمیز، انگیزه های دخول، اطلاعات جنسی، انقباض، درماندگی، سازگاری زناشویی، گوش به زنگی، اجتناب، ناسازگاری ژنیتال و خوشبینی . خرده مقیاسهای پرسشنامه چند بعدی اختلال دخول واژینال (واژینیسموس) MVPDQ پایایی قابلتوجهی را نشان دادند و نتایج آزمون-بازآزمایی هم رضایتبخش بود. این پرسشنامه می تواند به متخصصان کمک کند تا بر اساس قضاوت بالینی و برنامه ریزی مناسب برای تشخیص و درمان زنانی که از دخول دردناک و واژینیسموس رنج می برند، تصمیم بگیرند.
این پرسشنامه برای خودارزیابی زنانی که هنگام دخول و نزدیکی درد دارند، هم مفید است. آنها می توانند این پرسشنامه را برای ارزیابی خودشان تکمیل کنند تا با کمک درمانگرشان ببینند چقدرمی توانند در برنامه ریزی مناسب برای درمان هر چه زودتر این مشکل کمک کنند.
تدوین و اعتبار سنجی پرسشنامه چند بعدی اختلال دخول واژینال ( واژینیسموس) MVPDQ برای ارزیابی واژینیسموس اولیه در نمونه ای از زنان ایرانی
-
مقدمه:
واژینیسموس یکی از شایع ترین اختلالات روانی-جنسی زنان محسوب می شود. اگرچه بر اهمیت استفاده از رویکرد چند رشته ای برای ارزیابی اختلال دخول واژینال تاکید شده است، اما کمبود ابزار برای این منظور مشخص است. ما مطالعهای را برای توسعه و بررسی ویژگیهای روانسنجی پرسشنامه چند بعدی اختلال دخول واژینال MVPDQ طراحی کردیم، در نتیجه به متخصصان برای ارزیابی بالینی زنان مبتلا به واژینیسموس اولیه (LLV) )کمک میکنیم.
-
مواد و روشها:
MVPDQ با استفاده از یافتههای یک تحقیق کیفی موضوعی انجام شده با 20 زوج با ازدواج به وصال نرسیده از یک مطالعه قبلی، که با مرور گسترده مطالعات قبلی دنبال شد، ایجاد شد. سپس طی یک طرح مقطعی، یک نمونه متوالی از 214 زن که بر اساس معیارهای راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات روانی (DSM)-IV-TR به عنوان واژینیسموس اولیه LLV تشخیص داده شده بودند، MVPDQ و سوالات اضافی در مورد سابقه دموگرافیک و جنسی خود را تکمیل کردند. معیارهای اعتبار سنجی و پایایی با استفاده از تحلیل عاملی اکتشافی و ضریب آلفای کرونباخ از طریق بسته آماری علوم اجتماعیSPSS) نسخه 16 مورد آزمون قرار گرفت.
-
یافتهها:
پس از انجام تحلیل عاملی اکتشافی، MVPDQ با 72 گویه و 9 بعد شناخت های فاجعهآمیز و انقباض، درماندگی، سازگاری زناشویی، گوش به زنگی، اجتناب، انگیزه دخول، اطلاعات جنسی، ناسازگاری ژنیتال و خوشبینی پدیدار شد. خرده مقیاسهای MVPDQ پایایی قابلتوجهی را نشان دادند که بین 70/0 تا 87/0 متغیر بود و نتایج آزمون-بازآزمایی رضایتبخش بود.
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
تاثیر درمان شناختی رفتاری بر افکار فاجعه بار زنان با نزدیکی دردناک (واژینیسموس)
تاریخ انتشار : 1402-12-01تاریخ بروز رسانی : 1403-01-08 -
تاثیر حساسیت زدایی و پردازش مجدد حرکات چشم بر درمان واژینیسموس
تاریخ انتشار : 1402-12-01تاریخ بروز رسانی : 1403-01-13 -
ازدواج به وصال نرسیده و ارتباط آن با ترس از دخول و نزدیکی دردناک
تاریخ انتشار : 1402-12-01تاریخ بروز رسانی : 1402-12-08 -
پرسشنامه ای برای مردانی که همسرشان از دخول می ترسد و درد را تجربه می کند
تاریخ انتشار : 1402-12-01تاریخ بروز رسانی : 1402-12-08
نظرات کاربران درباره این مطلب :
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .