صفحه اصلی / مطالب و مقالات / پژوهش های سلامت جنسی / ازدواج به وصال نرسیده و ارتباط آن با ترس از دخول و نزدیکی دردناک

ازدواج به وصال نرسیده و ارتباط آن با ترس از دخول و نزدیکی دردناک

خلاصه: واژینیسموس یا دخول دردناک و ترس از دخول، یکی از علت های شایع پدیده ای است که به نام ازدواج به وصال نرسیده شناخته می شود. منظور از ازدواج به وصال نرسیده، زوجی هستند که موفق به دخول و نزدیکی نشده اند. ما در این مقاله مروری بر مطالعات پزشکی و بالینی داشته ایم که در مورد این پدیده وکلیشه‌های مربوط به ازدواج، شب اول عروسی، دخول و بکارت منتشر شده اند. نتایج مطالعه ما نشان داد که عوامل فرهنگی و نقش هایی که برای زن و مرد در جامعه توصیف شده، و احساس گناه از کامل نشدن ازدواج می توانند از عوامل ایجاد و تشدید این مشکل باشد. آموزش جنسی زوج ها و کمک گرفتن از متخصصان سلامت جنسی و سکس تراپیست ها در اولین فرصت می تواند به تشخیص و درمان زودرس واژینیسموس کمک کند.

سازه‌های ازدواج به وصال نرسیده براساس نظریه کلیشه‌های جنسی

ازدواج به وصال نرسیده ازمشکلات جنسی پیچیده محسوب می‌شود که عوارض آن در جوامع محافظه کار جنسی ابعاد وسیعتری می‌یابد. در جوامع علمی توافق جمعی بر این است که این پدیده فراتر از مشکل فردی و یا اختلال جسمی و روانی است و باید علل آن در بستر فرهنگی هر جامعه‌ایی تبیین گردد. هدف از این مقاله، پاسخ دادن به این سوال است که بر اساس نظریه کلیشه‌های جنسی سایمون و گاگنون، مشکل ازدواج به وصال نرسیده در زوجین ماحصل چه کلیشه‌های جنسی است

این مقاله مروری بر33 مطالعه پزشکی و بالینی منتشر شده در طی سالهای 1956 تا 2011 است، در مورد این پدیده وکلیشه‌های مربوط به ازدواج، شب اول عروسی، دخول و بکارت که در مطالعات کیفی مورد بررسی قرار گرفته است.

اغلب مطالعات بالینی جدیدتر منتشر شده به مطالعه این اختلال در فرهنگ‌های محافظه‌کار مذهبی پرداخته‌اند و بر حسب تخصص پژوهشگران و کلینیک محل انجام مطالعه، علل گزارش شده برای این پدیده، متفاوت بوده است. مقالاتی نیز که به کلیشه‌های ازدواج پرداخته‌اند بر نقش‌های زنانگی و مردانگی و لزوم دخول به‌عنوان رفتار صحیح جنسی در سناریوی شب اول عروسی ویا زمانی نزدیک پس از برگزاری آیین‌های ازدواج تاکید کرده اند.

به نظر می‌رسد در ازدواج به وصال نرسیده، افراد مبتلا در فرایند رسیدن به یک نتیجه واحد و قابل قبول با کلیشه‌های فرهنگی جامعه خود در مورد انجام دخول برای تحقق ازدواج و احساس کامل شدن، دچار اختلال شده و به دلیل عدم دخول، احساس متفاوت بودن می‌کنند،که در نهایت منجر به عدم آشکارسازی مشکل و طولانی شدن این اختلال می‌شود. آموزش جنسی زوج‌ها توسط کارکنان بهداشتی می تواند از شیوع این پدیده و رنج زوج‌های مبتلا بکاهد.



درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
نظرات کاربران درباره این مطلب :
برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
مشاوره با دکتر میترا مولایی نژاد
طراحی و راه اندازی وب سایت : گروه نرم افزاری پزشک آنلاین