صفحه اصلی / مطالب و مقالات / مشاوره تخصصی بهداشت باروری / تأثیر احتمالی کووید-19 بر عملکرد جنسی زنان

تأثیر احتمالی کووید-19 بر عملکرد جنسی زنان

مطالعه این مقاله کمتر از یک دقیقه وقت شما را می گیرد. در حالی که اثرات کووید-19 بر عملکرد جنسی در مردان بهتر شناخته شده است، تأثیر آن بر زنان کمتر شناخته شده است. با این حال، نتایج این مطالعه نشان می‌دهد که زنانی که مبتلا به کووید-19 بودند، در مقایسه با آنهایی که سابقه کووید نداشتند، عملکرد جنسی ضعیف‌تری داشتند و آنهایی که مبتلا به کووید طولانی مدت بودند، عملکرد جنسی بدتری داشتند.

از ژوئن 2023، شیوع کووید-19در ایالات متحده آمریکا متفاوت بوده و بر جنبه های سلامتی و روانی اجتماعی، همراه با اثرات غیرمستقیم مانند فاصله گذاری اجتماعی تأثیر گذاشته است. در حالی که اثرات کووید-19 بر عملکرد جنسی مردان بهتر شناخته شده است، تأثیر آن بر زنان کمتر شناخته شده است.

مطالعات اولیه در مورد این موضوع نشان می دهد که همه گیری کووید-19 ممکن است به دلیل افزایش شیوع اضطراب و افسردگی بر عملکرد جنسی زنان تأثیر منفی بگذارد. علاوه بر این، کووید طولانی مدت، (شرایطی که در آن افراد، همچنان علائم یا اثرات کووید-19 را برای مدت طولانی پس از رفع عفونت اولیه تجربه می‌کنند) نیز ممکن است بر عملکرد جنسی تأثیر بگذارد.

برای آگاهی بیشتر در این زمینه، پژوهشگران یک مطالعه جدید با هدف بررسی رابطه بین کووید-19 و کووید طولانی مدت و عملکرد جنسی در زنان با در نظر گرفتن عوامل فیزیکی و روانی انجام دادند.

پژوهشگران در ژانویه 2023 یک نظرسنجی آنلاین انجام دادند که شامل 2329 زن بود که از این میان 1161 نفر گزارش دادند که هرگز کووید داشته اند و 1168 نفر گزارش کردند که به کووید مبتلا بوده اند. شرکت‌کنندگان اندازه‌گیری‌های عملکرد جنسی، افسردگی، اضطراب و علائم طولانی کووید را تکمیل کردند. سپس پاسخ دهندگان بر اساس وضعیت کووید و اینکه آیا علائم طولانی را تجربه کرده اند یا خیر، به گروه هایی دسته بندی شدند.

پرسشنامه ها بررسی شد تا به دو سوال پاسخ داده شود:

  1. آیا کووید بر عملکرد جنسی زنان تاثیر گذاشته؟
  2. آیا علائم طولانی مدت کووید باعث تغییراتی در عملکرد جنسی زنان می شود یا خیر؟

با این وجود، مدل‌های آماری که رابطه احتمالی کووید با اختلالات جنسی بررسی می‌کردن، تناسب ضعیفی را نشان دادند. این نتایج نشان داد که احتمالاً مجموعه پیچیده ای از عوامل مؤثر بر عملکرد جنسی زنان در زمینه کووید-19 وجود دارد.

با این حال، نتایج این مطالعه نشان می‌دهد که زنانی که مبتلا به کووید-19 بودند، در مقایسه با آنهایی که سابقه کووید نداشتند، عملکرد جنسی ضعیف‌تری داشتند و آنهایی که مبتلا به کووید طولانی مدت بودند، عملکرد جنسی بدتری داشتند.

عواملی مانند افسردگی و اضطراب به طور کامل نتوانستند این اثرات را توجیه کنند. جالب توجه است که زنان مبتلا به کووید طولانی مدت مشکلات بیشتری در زمینه برانگیختگی، خیس شدن، ارگاسم و درد داشتند که نشان دهنده تأثیر فیزیولوژیکی کووید-19 است.



نظرات کاربران درباره این مطلب :
برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
مشاوره با دکتر میترا مولایی نژاد
طراحی و راه اندازی وب سایت : گروه نرم افزاری پزشک آنلاین