هر آنچه باید در مورد HIV و ایدز بدانید
روز جهانی ایدز هر سال در اول دسامبر برگزار می شود و دسامبر را به زمان ایده آلی برای یادگیری حقایق در مورد HIV (ویروس نقص ایمنی انسانی) و ایدز (سندرم نقص ایمنی اکتسابی) تبدیل می کند. در مطلب زیر، حقایق مهمی را در مورد انتقال HIV، پیشگیری و مراقبت های پزشکی با هم مرور می کنیم.
برای آگاهی بیشتر از بیماری های جنسی مانند HIV و ایدز، همچنین پیشگیری از ابتلا به آنها؛ با متخصصان این رشته از جمله دکتر میترا مولائی نژاد با سال ها تجربه در زمینه سکس تراپی ، مشورت نمایید. شما می توانید جهت مشاوره و دریافت نوبت از کلینیک دکتر مولائی نژاد ، با شماره تلفن 88060379-021 تماس حاصل فرمایید.
HIV چیست؟
- اچآی وی ویروسی است که به سیستم ایمنی فرد حمله می کند، باعث می شود فرد در برابر سایر عفونت ها یا بیماری ها آسیبپذیرتر شود.
- در حال حاضر، هیچ درمانی برای HIV وجود ندارد، بنابراین هنگامی که فردی به آن مبتلا می شود، بصورت مادام العمر آنرا با خود دارد.
- با این حال، پیشرفت های پزشکی این امکان را برای افراد مبتلا به HIV فراهم کرده است که زندگی طولانی و سالمی داشته باشند.
ارتباط HIV و ایدز چیست؟
- در صورت عدم درمان، HIV می تواند به شدیدترین مرحله عفونت HIV تبدیل شود: ایدز .
- هنگامی که فردی مبتلا به ایدز است، سیستم ایمنی بدن او به شدت آسیب می بیند و بسیار مستعد ابتلا به بیماری های جدی به نام عفونت های فرصت طلب است.
- خوشبختانه امروزه به دلیل وجود داروهای HIV، عفونت های فرصت طلب کمتر شایع هستند، اما اگر افراد ندانند که HIV دارند، همچنان می توانند به این عفونتهای فرصت طلب مبتلا شوند.
HIV چگونه منتقل می شود؟
- در اغلب موارد ویروس اچ آی وی می تواند از طریق رابطه واژینال ،مقعدی، یا استفاده از سوزن های مشترک برای تزریق دارو منتقل شود.
- HIV همچنین می تواند از طریق بارداری، تولد یا شیردهی از مادر به نوزاد منتقل شود.
- به همین دلیل است که مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری های امریکا CDC) ) توصیه می کند که همه زنان باردار آزمایش HIV را انجام دهند و در صورت تشخیص ابتلا به این ویروس، بلافاصله درمان HIV را آغاز کنند.
چگونه می توان از HIV پیشگیری کرد؟
اقدامات زیادی برای پیشگیری از HIV وجود دارد:
- تمرین پرهیز از رابطه جنسی مشکوک و پر خطرو عدم تزریق مواد مخدر دو روش مطمئنِ توصیه شده است ، اما توصیه تنها کافی نیست و ممکن است همیشه و به تنهایی برای همه افراد دچار وابستگی به مواد ، واقع بینانه و کافی نباشند.
- بنابراین، مهم است که بدانید چگونه رابطه جنسی ایمن داشته باشید و در صورت وابستگی و سوءمصرف مواد تزریقی چگونه از خود محافظت کنید.
- استفاده از کاندوم در طول هر نوع رابطه جنسی برای تمام مدت یک رابطه، یکی از راههای کاهش خطر ابتلا یا انتقال HIV است.
- همچنین داروهایی برای کسانی که در معرض خطر بالای ابتلا به عفونت HIV هستند وجود دارد.
- پروفیلاکسی قبل از مواجهه (PrEP) یک رژیم دارویی پیشگیرانه است که بصورت روزانه برای کاهش خطر ابتلا به HIV در حین رابطه جنسی تا 99٪ و خطر ابتلا به عفونت در هنگام تزریق دارو تا 74٪ مصرف می شود.
- PrEP اکنون بر حسب تقاضا برای افرادی که در معرض موارد پر خطر قرار گرفته اند، در مراکز مراقبت های رفتارهای پر خطر و بیماری های آمیزشی تجویز می شود.
- از طرف دیگر، پروفیلاکسی پس از مواجهه (PrEP) باید به عنوان یک رژیم داروی اورژانسی در اسرع وقت پس از قرار گرفتن در معرض اچآیوی حداقل ظرف 72 ساعت مصرف شود.
- برای اطلاعات بیشتر در مورد چگونگی جلوگیری از انتقال HIV در طول رابطه جنسی، در مقاله دیگری خواهیم خواند.
- در مورد افراد دچار وابستگی و سوءمصرف مواد تزریقی، مهم است که برای جلوگیری از انتشار اچآیوی در حین تزریق دارو، هرگز از سوزن یا سایر تجهیزات تزریق دارو قبلاً استفاده شده و یا مشترک استفاده نکنند.
- در عوض، هر بار از یک سوزن تمیز و جدید استفاده کنند.
- مصرف PrEP و اجتناب از رابطه جنسی در شرایطی که فرد تحت تاثیر مواد مخدر است، دو راه دیگر برای کاهش خطر انتقال HIV است.
- اگر برای اختلال سوء مصرف مواد به حمایت نیاز دارید، با یک پزشک، درمانگر یا کلینیک ترک اعتیاد تماس بگیرید.
چگونه می توان HIV را مدیریت کرد؟
اچآیوی قابل درمان نیست، اما راههایی وجود دارد که افراد مبتلا به اچ آی وی میتوانند خود را سالم نگه دارند و از دیگران محافظت کنند:
- درمان ضد رتروویروسی (ART) )یک درمان HIV است که می تواند بار ویروسی فرد یا سطح HIV را در خون کاهش دهد.
- این داروها می تواند از آسیب رساندن HIV به سیستم ایمنی بدن یا تبدیل شدن به ایدز جلوگیری کند.
- وقتی بار ویروسی یک فرد به سطح غیرقابل شناسایی برسد، نمیتواند ویروس را به فرد دیگری منتقل کند.
- برای افراد مبتلا به HIV مهم است که داروهای خود را به طور مداوم طبق دستورالعمل های مراقبت های پزشکی برای محافظت از خود و دیگران مصرف کنند.
- منبع: انجمن طب جنسی
درمان واژینیسموس به عنوان اختلال جنسی برطرف شونده ای که مانع از برقراری رابطه جنسی بین زوجین می شود ؛ توسط دکتر میترا مولائی نژاد با سالها تجربه در زمینه سکس تراپی ، بویژه واژینیسموس انجام می پذیرد. شما می توانید جهت مشاوره و دریافت نوبت از کلینیک دکتر مولائی نژاد ، با شماره تلفن 88060379-021 تماس حاصل فرمایید.
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
ایدز چیست و چه تفاوتی با HIV دارد؟
تاریخ انتشار : 1402-09-14تاریخ بروز رسانی : 1402-11-16
نظرات کاربران درباره این مطلب :امانی [ 1402-08-23 ]
من یکسال پیش رابطه داشتم با شخصی و به خاطر جدایی که از ایشان داشتم به من گفتن که ایدز داشتن و هیچوقت به من نگفته بودن الان شب و روز ندارم نمیدونم کجا برم و چجور اقدام کنم
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .