انواع دردهای لگنی در زنان
دردهای لگنی به دلایل مختلفی ایجاد می شوند که این دلایل عبارتند از :
عفونت سیستم ادراری
عفونت سیستم ادراری (Urinary Tract Infection) وقتی ایجاد می شود که باکتریها وارد سیستم ادراری شوند. عفونت سیستم ادراری می تواند موجب بروز مشکلاتی در هر قسمت از سیستم ادراری شود از پیشابراه گرفته تا مثانه وحتی تا میزنای و لگنچه کلیه. علایم شامل فشار به ناحیه پایین لگن، دفع ادرار دردناک، و فوریت در ادرار و تکرر ادرار است. عفونت ،اگر در مراحل اولیه درمان شود، معمولا جدی نیست و عارضه ای به جا نمی گذارد.ولی وقتی به کلیه ها گسترش بیابد،می تواند موجب آسیب دائمی گردد. علایم عفونت کلیه ها شامل موارد زیر است: تب، تهوع، استفراغ و درد یکطرفه در ناحیه پهلوها و کمر.
برای افزایش آگاهی درمورد انواع دردهای لگنی در زنان و روش های درمان آنها، با متخصصان این رشته از جمله دکتر میترا مولائی نژاد مشورت نمایید. کلینیک دکتر مولائی نژاد پس از هماهنگی از طریق شماره تلفن 88060379-021 پذیرای شما مراجعین گرامی می باشد.
سنگهای کلیوی / Kidney Stones
- سنگهای کلیوی، ذرات کوچکی از نمکها و مواد معدنی هستند که در ادرار رسوب می کنند.این سنگها ممکن است به کوچکی ذرات شن و یا به بزرگی توپ گلف باشند. وقتی سنگها از کلیه شما به سمت مثانه حرکت می کنند، می توانند موجب دردهای تیرکشنده و زجر آوری در ناحیه شکم و زیر دل و پهلوها گردند.ادرارتان ممکن است به دلیل وجود خون، مایل به صورتی ویا قرمز شود .در صورتی که به وجود سنکهای کلیه شک دارید با پزشکتان مشورت کنید. اغلب این سنگها خودبخود همراه با ادرار دفع می شوندولی برخی از آنها نیازمند درمان هستند.
سیستیت بینابینی / Interstitial Cystitis (IC)
- سیستیت بینابینی،شرایط مزمن دردناکی است که همراه با التهاب مثانه رخ می دهد. علت آن ناشناخته است افرادی که به این عارضه دچار می شوند، ممکن است نیاز به تخلیه مکرر ادرار در طی یک ساعت، داشته باشند سایر علایم شامل فشار در ناحیه بالای لگن ،دفع ادرار دردناک و دیسپارونی یا درد هنگام آمیزش است. این عارضه درزنان 30 تا40 ساله شایع است وگرچه هیچ درمان قطعی برای ان وجود ندارد، می توان علایم آنرا کاهش داد.
عفونتهای قابل انتقال از راه آمیزش / Sexually Transmitted Diseases
- درد لگن یکی از نشانه های هشداردهنده عفونتهای آمیزشی است.دو بیماری از شایعترین این بیماریها، کلامیدیاو گنوره یا سوزاک هستندکه از طریق میکروسکوپ قابل تشخیصند و اغلب همراه با یکدیگر دیده می شوند. این بیماریها همیشه به صورت علامتدار بروز نمی کنند ولی وقتی علایم آنها ظاهر می شود، درد شدید ناحیه لگن، ادراد دردناک، خونریزی بین پریودها، و ترشحات غیر طبیعی واژن از نشانه های مهم آنهاست که البته اغلب غیر اختصاصی بوده ودر بسیاری از بیماریها و عفونتهای دیگر نیز دیده می شوند .درمان جدی این بیماریها در اولین فرصت بسیار مهم است زیرا از عوارض بعدی و نیزانتقال عفونت به همسر پیشگیری می کند. به خاطر داشته باشید این عفونتها از مرد به زن بیشتر منتقل می شودو در بسیاری از مردان بدون علامت است . در اغلب موارد، هردو عامل عفونت، توانایی درگیری ناحیه گلو و سایر اعضای بدن را نیز دارا هستند هر دو عفونت به مصرف آنتی بیوتیکها به خوبی پاسخ می دهند.
شلی و پرولاپس اعضای لگن / Pelvic Organ Prolapse
- بسیاری از زنان،با افزایش سن دچار انواعی از شلی احشای لگنی می شوند. این حالت وقتی رخ می دهد که یکی از اعضای لگن مانند مثانه یا رحم، در وضعیتی پایننتر از وضعیت معمول خودشان قرار می گیرندو اصطلاحادچار شلی می شوند.این مساله معمولا مشکل جدی نیست ولی می تواند باعث اذیت و آزار زن شود. شایعترین علایم عبارتند از فشار به دیواره واژن ،دفع ادرار به صورت قطره قطره همراه با سرفه وعطسه، احساس پری در ناحیه زیر دل، ناراحتی در ناحیه کشاله ران و پایین کمر،و دیسپارونی( درد در هنگام آمیزش)
- درمانهای خاص آن شامل طیفی ازتمرینات ورزشی خاص مانند تمرین کگل تا درمان جراحی می باشد.
سندرم لگن پرخون / Pelvic Congestion Syndrome
- واریس وریدها اغلب در ناحیه پاها دیده می شود؛ گاهی نیزممکن است در ناحیه لگن ظاهر شود. ماندن و تجمع خون در وریدهای لگن آنها را متورم ودردناک می کند. این عارضه به نام سندرم لگن پرخون خوانده می شود . درد با نشستن و ایستادن تشدید و دراز کشیدن اغلب موجب کاهش علایم می شود. درمانهای تهاجمی اما کم عارضه ای مانند جراحی های کوچک می توانند موجب بهبود این بیماری شوند.
بافت جوش خورده / Scar Tissue
- اگر قبلا تحت عمل جراحی در ناحیه لگن قرار گرفته اید مثلا اگر قبلا آپاندکتومی شده اید و یا تحت عمل سزارین قرار گرفته اید و یا دچار عفونتهای لگنی شده اید، ممکن است دردهایی را در محل جوشگاه زخم قبلی تجربه کنید.چسبندگیها ، نوعی از جوشگاههای داخلی هستند که بین ارگانها و ساختمانهای داخلی ایجاد می شوند. چسبندگیهای شکمی می توانندبرحسب محل گرفتار موحب درد و سایر علایم در این ناحیه شوند. در برخی موارد، چسبندگیها باید با عمل جراحی برطرف گردند.
ولوودینی(درد ناحیه ولو) / Vulvodynia
- این عارضه درد مزمن ناحیه تناسلی زنان است که علت نامشخصی دارد. درد ناحیه اطراف ورودی واژن را درگیر می کند. این درد می تواند مداوم باشد و یا عود کننده و اغلب بصورت درد سوزشی ، سوزنی و ضربانی توصیف می شود.دوچرخه سواری و یا آمیزش می تواند درد را تشدید کند. این درد به علت عفونتها ایجاد نمی شودو تشخیص ولو دینی معمولا پس از رد سایر علل درد ناحیه تناسلی گذاشته می شود. درمانهای انتخابی طیفی از داروها تا درمانهای فیزیوتراپی را در بر می گیرد.
درد در طی آمیزش
- درد در طی آمیزش که دیسپارونی نیز خوانده می شود به دلیل شرایط متفاوتی که بسیاری از آنها در این مقاله بیان شد، ایجاد می شود.اغلب این مشکلات قابل درمانند.سایر علل آمیزش درناک , عفونتهای واژینال ویا لغزنده شدن ناکافی در طی آمیزش می باشند. گاهی هیچ توضیح پزشکی برای این درد وجود ندارد. در این موارد، مشاوره جنسی کمک کننده است. این درمانها می تواند تعارضات ذهنی فرد در مورد فعالیت جنسی و یا خاطره سواستفاده جنسی در گذشته را کاهش دهد.
دردهای لگنی مزمن / Chronic Pelvic Pain
- دردهای لگنی مزمن در ناحیه زیرناف شما رخ می هد و اغلب حدود شش ماه طول می کشد. این دردها ممکن است موجب اختلال در خواب ، شغل ویا روابط شما گردد. اولین قدم برای بازگشت به زندگی طبیعی، مراجعه به پزشک برای تشخیص علت آنست. اغلب شرایطی که در بالا مورد بحث قرار گرفت، به درمان به خوبی پاسخ می دهند. گاهی حتی پس از آزمایشهای بسیار علت درد لگنی ، ناشناخته می ماند اما باز هم دکتر شما می تواند به شما کمک کند تا زندگی راحتتری داشته باشید.
درمان واژینیسموس به عنوان اختلال جنسی برطرف شونده ای که مانع از برقراری رابطه جنسی بین زوجین می شود؛ توسط دکتر میترا مولائی نژاد با سالها تجربه در زمینه سکس تراپی ، به ویژه واژینیسموس انجام می پذیرد. شما می توانید جهت مشاوره و دریافت نوبت از کلینیک دکتر مولائی نژاد ، با شماره تلفن 88060379-021 تماس حاصل فرمایید.
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
علل ابتلا به درد لگن در زنان چیست؟
تاریخ انتشار : 1389-08-14تاریخ بروز رسانی : 1401-10-18
نظرات کاربران درباره این مطلب :مژگان [ 1395-05-24 ]
بسیار عالی بود. ممنون
نگار [ 1392-05-20 ]
با سلام . اطلاعات بسیار جامع و آموزنده هستند . سپاسگذارم
سام نظری [ 1392-04-30 ]
با سلام مطالب بسیار مختصر، مفید و آموزنده است. این قبیل سایت ها باعث افزایش مرتبه ی علمی و نهایتأ ارتقائ سطح فرهنگی و ... مردم می باشد دستتان درد نکند
کیمیا [ 1390-05-19 ]
با تشکر از شما ، توضیحات بسیار واضح ومبسوط است
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .