در صورت بروز عوارض آمپولهای پیشگیری از بارداری چه باید کرد؟
- تغيير خلق وخو: مراجعه به روانپزشك
- سردرد و گيجي: مراجعه به متخصص
- زنان نفخ شكم: مراجعه به پزشك یا ماما
- كاهش ميل جنسي: مراجعه به روانپزشك
- تاخير در برگشت باروري: مراجعه به متخصص زنان شك به
- وجود سرطان پستان: مراجعه به متخصص
- جراحي عمومي حساسيت: اين عارضه بسيار نادر است.
اگر شما هم به دنبال راه حلی برای درمان عوارض آمپول های پیشگیری از بارداری هستید، با متخصصان این رشته از جمله دکتر میترا مولائی نژاد مشورت نمایید. کلینیک دکتر مولائی نژاد پس از هماهنگی از طریق شماره تلفن 88060379-021 پذیرای شما مراجعین گرامی می باشد.
اگر برای اولین بار است که این آمپولها را تزریق می کنید، بلافاصله پس از تزريق، محل تزریق و یا مطب را ترک نکنید و در صورت بروز علائمي كه مي تواند نشان دهنده حساسيت باشد، مانند احساس خارش در محل تزريق، اين علايم را گزارش كنید. در صورت بروز حساسيت به آمپول، اقدام لازم متناسب با شدت حساسيت ايجاد شده برای شما انجام خواهد شد.
در این موارد هرگز نباید از امپولهای پیشگیری از بارداری سه ماهه استفاده کرد:
- بارداري
- سرطان پستان
- خونريزي واژينال بدون علت مشخص
- اختلالات شديد انعقادي
- سابقه تومور كبدي ناشي از مصرف هورمونهاي استروييد جنسي ترومبو آمبولي فعلي
- سابقه سكته مغزي
- فشار خون كنترل نشده
زمان شروع استفاده از آمپولهایDMPAدپومدروکسی پروژسترون:
- درزمان قاعدگي مادران غير شيرده: پس از زايمان، اولين تزريق تا3 هفته پس از آن امكانپذير بوده ونيازي به برگشت قاعدگي نيست.
- مادران شيرده: بدنبال قطع يك روش، اگر در 5 روز اول دوران قاعدگي مراجعه كنید، مي توانید بلافاصله آمپول را تزريق و يك هفته نيز از كاندوم استفاده كنید. در غير اين صورت تا فرا رسيدن دوره قاعدگي بعدي (براي تزريق آمپول) از كاندوم استفاده کنید.
آزمایش های زیر باید در هنگام استفاده از آمپولهای دپو مدروکسی پروژسترونDMPAبرای شما انجام شود:
- اندازه گيري وثبت وزن در هر مراجعه اندازه گيري و ثبت فشار خون (فشار خون كنترل شده از موارد منع مصرف نسبي است).
- انجام پاپ اسمير اندازه گيري چربی های خون
در صورت مشاهده هرکدام از موارد زیر باید به پزشک ویا ماما مراجعه شده و آمپول در نوبت بعدی تزریق نشود:
- افزايش فشار خون در حدي كه نيازمند درمان باشد (فشار خون 160/100 ميليمتر جيوه و بيشتر از آن)
- زردي چشم و پوست سردرد شديد همراه با تاري ديد خونريزي شديد خونريزي طولاني (در هنگام قاعدگي يا جز آن)
- تاخير قاعدگي(در فردي كه حين استفاده از آمپول قاعدگي مرتب داشته است.)
موارد قابل توجه در پیگیری ها و ویزیت های بعدی:
در صورتی که بيش از 2 هفته از نوبت تزریق آمپول شما گذشته است، تزریق آمپول بعدی پس از دريافت پاسخ منفي آزمايش خون بارداری انجام خواهد شد.
- قطع قاعدگي: اين وضعیت دراغلب استفاده كنندگان از آمپول در طول زمان اتفاق مي افتد. هيچ دليلي براي قطع استفاده از آمپول به دليل ادامه عدم خونریزی یا آمنوره وجود ندارد. پزشک ویا ماما به شما اطمینان خواهد داد كه قطع قاعدگي دليل وجود بارداري يا از بين رفتن باروري نخواهد بود. در صورتي كه قطع قاعدگي برايشما آزار دهنده است، بايد به روش پيشگيري از بارداري را از آمپول به روش دیگری تغییر دهید. لكه بيني يا خونريزي بين قاعدگي ها و برخورد با آن خونريزي قاعدگي شديد يا طولاني (مقدار خونريزي يا مدت آن 2 برابر معمول) نادر اما مهم و نيازمند مراجعه به پزشك یا ماما است. در اين موارد مي توان براي پيشگيري از کم خونی، مصرف روزانه يك قرص آهن در دوران خونريزي و خوردن غذاهاي آهن دار مانند گوشت و جگر پرندگان و گوساله و نيز خوردن حبوبات پیشنهاد می شود. در زمان استفاده مداوم از آمپول بايد به اين نكته توجه داشت كه، آمپول باعث كاهش تراكم مواد معدني استخوان مي شود. اگر استفاده از آمپول به فاصله 3-2 سال پيش از يائسگي قطع شود، تراكم مواد معدني استخوان پس از اين فاصله 3-2 ساله با افرادي كه از آن استفاده نكرده اند، مشابه خواهد بود.
- استفاده پیش از بارداری و زایمان اول: این روش بهتر است پیش از بارداری اول و یا در کسانی که می خواهند در مدت کوتاهی پس از یک زایمان دوباره باردار شوند استفاده نشود. بازگشت باروری پس از قطع مصرفDMPA استفاده از آمپول دپومدروکسی پروزسترونDMPA، باعث تاخير در بازگشت باروري مي شود. ممكن است بازگشت باروري در استفاده کنندگان آمپول DMPAدپومدروکسی پروژسترون، پس از قطع استفاده از روش با تاخير مواجه گردد، اين تاخير بطور معمول حدود 9-8 ماه پس از اخرين تزريق طول می کشد. به خاطر داشته باشید تزريق آمپول DMPAناباروري دايمي ايجاد نمي كند.
- تغییر روش از DMPAبه سایر روشها: اگر نمی خواهید باردار شود و دیگر مايل به ادامه استفاده از آمپول DMPAنیستید، باوجود تاخيري كه در بازگشت باروري با استفاده از آمپول پس از پايان 3 ماهه وجود دارد، در زمان تزريق بعدي بايد استفاده از يك روش ديگر پيشگيري از بارداري را آغاز نمايید.
درمان واژینیسموس به عنوان اختلال جنسی برطرف شونده ای که مانع از برقراری رابطه جنسی بین زوجین می شود ؛ توسط دکتر میترا مولائی نژاد با سالها تجربه در زمینه سکس تراپی ، به ویژه واژینیسموس انجام می پذیرد. شما می توانید جهت مشاوره و دریافت نوبت از کلینیک دکتر مولائی نژاد ، با شماره تلفن 88060379-021 تماس حاصل فرمایید.
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
قرصهای شیردهی پیشگیری از بارداری
تاریخ انتشار : 1390-05-15تاریخ بروز رسانی : 1401-07-05 -
مزایا و معایب قرصهای پیشگیری از بارداری
تاریخ انتشار : 1390-03-23تاریخ بروز رسانی : 1401-10-19 -
عوارض قرصهای پیشگیری از بارداری
تاریخ انتشار : 1390-03-25تاریخ بروز رسانی : 1401-10-19 -
آی یو دی بهترین وسیله پیشگیری از بارداری پس از تولد اولین فرزند
تاریخ انتشار : 1389-09-25تاریخ بروز رسانی : 1401-10-18 -
آشنایی با روشهای پیشگیری اورژانسی از بارداری
تاریخ انتشار : 1389-06-06تاریخ بروز رسانی : 1401-07-02
نظرات کاربران درباره این مطلب :بابک علیوند [ 1396-04-31 ]
سلام خسته نباشید. میخواستم بدونم که تزریق امپول 3 ماهه پیشگیری از بارداری ممکنه باعث تشکیل لخته خون در مغز و باعث سکته مغزی و یا مرگ مغزی بشه و قبل از تزریق باید چه چیزی در خانم کنترل بشه؟
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .