صفحه اصلی / مطالب و مقالات / عفونت های جنسی / بیماریهای منتقل شونده از راه جنسی

بیماریهای منتقل شونده از راه جنسی

بیماری‌های منتقل‌شونده از راه جنسی (STIs) گروهی از عفونت‌ها هستند که از طریق تماس جنسی با فرد آلوده به یکدیگر منتقل می‌شوند. این بیماری‌ها می‌توانند شامل ویروس‌ها، باکتری‌ها و انگل‌ها باشند و از جمله شایع‌ترین آن‌ها می‌توان به کلامیدیا، گونوره، سفلیس، هرپس تناسلی و ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) اشاره کرد. شیوع این بیماری‌ها به دلیل رفتارهای جنسی پرخطر، عدم استفاده از محافظت مناسب و عدم آگاهی کافی در مورد روش‌های پیشگیری افزایش یافته است. این بیماری‌ها می‌توانند عوارض جدی برای سلامت فردی و عمومی داشته باشند، از جمله عوارض طولانی‌مدت و مشکلات باروری. در این مقاله، به بررسی انواع مختلف بیماری‌های منتقل‌شونده از راه جنسی، علائم، روش‌های تشخیص و پیشگیری، و اهمیت آموزش و آگاهی در کنترل و کاهش شیوع این بیماری‌ها خواهیم پرداخت.

آنچه در این مطلب میخوانید

هپاتیت ب

شکایات

برای مطالعه بیشتر بخوانید: واکسیناسیون هپاتیت

ایدز / اچ.آی . وی HIV/AIDS

نشانه های اولیه ی عفونت HIV

HIV/AIDS Tests تستهای ایدز

انتخاب های درمانی در عفونت HIV /ایدز

برای مطالعه بیشتر بخوانید: جلوگیری از بیماری HIV و ایدز

تریکوموناس واژینالیس Trichomoniasis

نشانه ها

Chancroid شانکروئید

نشانه ها

LGV (Lymphogranuloma Venereum لنفوگرانولوم مقاربتی

شکایات

Pelvic Inflammatory Disease بیماری التهابی لگن

نشانه ها و شکایات

چه کسانی در معرض بیماریهای مقاربتی هستند؟

همه کسانی که به فعالیت جنسی می پردازند، صرفنظر از جنس، نژاد و طبقه اجتماعی در معرض بیماریهای مقاربتی هستند. گفته می شود، جوانانی که از نظر جنسی فعالتر هستند، بیشتر از افراد مسن در معرض این بیماریها قرار دارند. عدم تعهد به رابطه زناشویی و برقراری روابط جنسی با افراد مشکوک خارج از ازدواج ، این خطر را افزایش می دهد.

آیا افراد باکره در معرض خطر بیماریهای مقاربتی هستند؟

بلی، متاسفانه برخی از این بیماریها از طریق هر نوع رابطه و حتی از طریق تماس پوست با پوست منتقل می شوند. این موضوع بویژه در مورد بیماریهای مقاربتی که ضایعه و زخم ایجاد می کنند، بیشتر احتمال دارد.

پیشگیری از بیماریهای مقاربتی

محدودیتهای کاندوم

چگونه با همسرتان در این مورد صحبت کنید؟

اگر فکر می کنید به یک بیماری مقاربتی مبتلا هستید، در اولین فرصت این موضوع را با همسرتان در میان بگذارید. به خاطر داشته باشید شما می توانید حتی در صورتی که درمان را آغاز کرده اید و از کاندوم استفاده می کنید، باعث گسترش عفونت به همسرتان بشوید.در بسیاری از بیماریهای مقاربتی، پزشک به هر دوی شما پیشنهاد درمان می دهد.

در نظر داشته باشید در برخی موارد گرچه مردان بی علامتند ولی می توانند حامل عفونت بوده و آنرا به همسرشان منتقل کنند پس نداشتن علامت به معنی عدم درمان نیست. سعی کنید برای سلامتی خودتان هم که شده ، درمان را در همین مرحله اغاز کنید. به همسرتان فرصتی برای بیان احساسات و پرسیدن سوالاتی که برایش ایجاد شده بدهید.

بیماریهای مقاربتی و بارداری

کنترل زنان باردار از نظر ابتلا به بیماریهای مقاربتی از اهمیت ویژه ای برخوردار است. برخی از این بیماریها می توانند موجب زایمان زودرس شده و یا بارداری را با مشکلاتی مواجه کنند. بیماریهای مقاربتی در طی بارداری، زایمان و شیردهی به نوزاد متولد شده ،منتقل می شوند. بیماریهای مقاربتی اثار مختلفی بر جنین و نوزادمی گذارند مانند مرده زایی، کاهش وزن هنگام تولد، کوری، بیماریهای عصبیٍ،بیماریهای کبدی و عفونتهای جدی. اما درمانهای متعددی برای کاهش این خطرات وجود دارند، درمان در طی بارداری می تواندبسیاری از بیماریهای مقاربتی را درمان کرده و از انتقال آنها به نوزاد شما جلوگیری کند. پس حتما داروهایی را که پزشک یا ماما برای شما تجویز می کند مصرف کنید،فواید این داروها بیش از مضرات آنها بوده و نه تنها برای جنین شماخطرناک نیست ،بلکه جان او را نجات می دهد.

آیا بیماریهای مقاربتی عود می کنند؟

اغلب درمانهای بیماریهای مقاربتی، فرد را در برابر بیماری دوباره محافظت نمی کند و او ممکن است دوباره به این بیماری مبتلا شود. یک دوره دارو می تواند بیماریهایی مانند گنوره، سیفلیس، کلامیدیا و تریکوموناس را درمان کند اما دوباره قرار گرفتن در معرض بیماری می تواند موجب عفونت مجدد شود. اگر همسر شما درمان نشده ، بیماری ممکن است در شما نیز دوباره تظاهر کند. اگر شما دوره درمان را کامل نکرده و از خودتان در برابر عفونت مجدد مراقبت نکنید، ممکن است به سرعت به یک عفونت جدید و یا همان عفونت قبلی دچار شوید.



نظرات کاربران درباره این مطلب :محمد [ 1391-11-11 ]
باسلام فراوان خدمت خانم دکتر واقعا اطلاعات جامع ومفیدی بود مچکرم اگه امکانش هست انواع بیماری های سرطان وهپاتیت وراه های انتقال آنها رو نیز معرفی کنید.

مژگان کریمی [ 1390-02-24 ]
با سلام و خسته نباشید. ایا امکان درج مطالب این سایت در نشریه سلامت با درج نام و سمت نویسنده وجود دارد؟ اگر بله لطفا به آدرس بالا ایمیل بزنید. با تشکر فراوان.. در ضمن آیا امکان مصاحبه تلفنی با نویسنده مقالات وجود دارد؟ اگر بله لطفا با این شماره تماس بگیرد. 22890926. کریمی

برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
مشاوره با دکتر میترا مولایی نژاد
طراحی و راه اندازی وب سایت : گروه نرم افزاری پزشک آنلاین