آیا باید به کودک روشهای مقابله با سو استفاده جنسی را بیاموزیم؟
امکان سواستفاده جنسی از کودک، چیزی است که اکثر والدین ترجیح می دهند درباره آن فکر نکنند. اما این امر اتفاق می افتد `و متاسفانه کسانی که مرتکب این عمل می شوند اغلب از نزدیکان کودک هستند( واکثرا عضو همان خانواده) کودکان قربانی غالبا احساس می کنند که اگر فاش کنند مورد سو استفاده قرار گرفته اند گناهشان دو چندان می شود، بنابراین پرسشهای آنها ممکن است غیر مستقیم و حاوی سرنخهای پنهانی باشد.
- آیا باید به او اجازه دهم مرا ببوسد؟
- آیا حتما باید روی زانوی عمو بنشینم؟
- آیا ممکنه رازداری کار اشتباهی باشه؟
- آیا درسته که کسی به وسط پاهای من دست بزنه؟
- آیا همه کارهای عمو یا بابابزرگ درسته؟
جهت آموزش روش های مقابله با آزار جنسی کودکان، با متخصصان این رشته از جمله دکتر میترا مولائی نژاد مشورت نمایید. کلینیک دکتر مولائی نژاد پس از هماهنگی از طریق شماره تلفن 88060379-021 پذیرای شما مراجعین گرامی می باشد.
ورای این پرسشها چیست؟
- این قبیل پرسشها می تواند نشانه سو استفاده جنسی باشد که یکی از مخربترین شیوه های بهره کشی از کودکان است.
- بدبختانه اغلب یکی از نزدیکان کودک در این امر دخیل است که می تواند با ایجاد یک پوشش عاطفی بر پایه ترکیبی از راز داری و تهدیدهای ضمنی، موضوع را مخفی نگه دارد.
- بسیاری از کودکان به دلایلی کاملا بیهوده از بزرگسالان می ترسند، اما کودکی که مورد سو استفاده قرار گرفته است، اغلب احساس می کند که واقعا اشکالی وجود دارد.
- بویژه اگر فرد متجاوز از او بخواهد تا موضوع را از والدینش مخفی نگه دارد.
- کودکانی که قول داده اند رازی را نگه دارند ممکن است از صحبت کردن بترسند، پس حواستان به پرسشهایی که ممکن است نشانه آن باشند که کسی دارد از معصومیت کودک شما سو استفاده می کند باشد.
در مورد سایر علایمی نیز که کودکتان نشان می دهد حساسیت به خرج دهید، مانند :
- گوشه گیری
- خودداری از غذا خوردن
- اکراه داشتن از روبرو شدن با یکی از بستگان
- کابوس دیدن
- مشكل در راه رفتن يا نشستن
- اجتناب ناگهاني از شركت در فعاليتهاي ژيمناستيك يا فعاليتهاي بدنی
- شب ادراري
- تغيير ناگهاني در اشتها
- خوردن چيزهاي خاص و نشان دادن رفتارهاو اطلاعات جنسي غيرمعمول
- مشغول شدن بیش از حد به ناحیه تناسلی
- خط خطی کردن ناحیه تناسلی یا وسط پاها در نقاشی ها
- استفاده از رنگهای تیره، سیاه و یا تیره کشیدن بعضی از افراد در نقاشی
رهنمودهایی برای پاسخ های شما
- کودکان باید بدانند که می توانند در مورد هر چیزی به شما پناه بیاورند. وشما حرف آنها را جدی خواهید گرفت. بسیاری از کودکان از ترس اینکه والدینشان حرف آنها را باور نکنند ، از گفتن مساله به آنها هراس دارند.
- لازم است شما بسیار آرام باشید و آماده باشید تا با ملایمت این مساله را بررسی کنید و کشف کنید که انگیزه پرسش کودکتان چیست؟ این را برای کودکتان روشن کنید که او می تواند هر چیزی را به شما بگوید، حتی رازهای بسیار مهم را، و به او اطمینان دهید که از او حمایت خواهید کرد.
- اگر کودک فکر کند که با گفتن این مساله به شما، مورد سرزنش قرار می گیرد و یا شما در موقعیتی قرار می گیرید که آسیب می بینید ممکن است از گفتن مساله پرهیز کند. بنابر این به او نشان دهید که علاوه بر راز دار بودن آنقدر شجاع هستید که بدون اینکه غش و ضعف کنید راز او را تا آخر بشنوید.
- فراموش نکنید که در بسیاری از موارد متجاوز و یا فرد سو استفاده کننده با ترساندن کودک از اینکه مثلا مادرو پدرش به دردسر بیافتند او را وادار به رازداری می کند. مثلا به او می گوید: اگر به مامانت بگویی او دیگر سر کار نمی رود و کارش را از دست می دهد. آنوقت تو مسوول این بدبختی مامان هستی!
چه چیزهای دیگری لازم است بدانید
- اکثر موارد سو استفاده جنسی از کودکان به وسیله کسی انجام می شود که کودک او را می شناسد و به او اعتماد دارد. این موضوع ممکن است تکان دهنده باشد، اما شما باید حرف کودکتان را باور کنید. از اینکه ناخودآگاه گفته های کودک خود را به عنوان توهم و یا واکنشی بیهوده رد کنید بپرهیزید ، زیرا ممکن است بطور نا خواسته باعث تکرار سو استفاده از کودک شوید.
- حتی زمانی که اشاره می کنید کار شخص غلط بوده است، باز هم ممکن است کودکتان احساس کند نمی تواند به او خیانت کند زیرا دوست ندارد که آن شخص تنبیه شود.
- تمام کودکان قربانی فکر می کنند که به نوعی سزاوار سرزنش اند. به کودکتان اطمینان دهید که او مقصر نیست . اگر راستگو باشد دچار هیچ مشکلی نخواهد شد.
- اگر مشخص شود که شخص متعدی از آشنایان و نزدیکان است، حتما باید از مراجع ذیربط تقاضای کمک کنید. شرم و اندوهی که این مساله ایجاد می کند وحشتناک است ، اما مهمترین مسوولیت شما حمایت از کودک است، نه از شخص متعدی.
- در قسمت بعدی در مورد ایمنی کودک و راهکارهایی برای آموزش مقابله با سو استفاده در کودکان بحث خواهیم کرد.
درمان واژینیسموس به عنوان اختلال جنسی برطرف شونده ای که مانع از برقراری رابطه جنسی بین زوجین می شود ؛ توسط دکتر میترا مولائی نژاد با سالها تجربه در زمینه سکس تراپی ، به ویژه واژینیسموس انجام می پذیرد. شما می توانید جهت مشاوره و دریافت نوبت از کلینیک دکتر مولائی نژاد ، با شماره تلفن 88060379-021 تماس حاصل فرمایید.
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
بهترین برخورد با خود ارضایی کودک چیست؟
تاریخ انتشار : 0000-00-00تاریخ بروز رسانی : 1403-09-06 -
چرا کودک نباید به غریبه ها بگوید عمو و خاله؟
تاریخ انتشار : 1403-09-03تاریخ بروز رسانی : 1403-09-11
نظرات کاربران درباره این مطلب :فرشته کاظمی [ 1403-02-17 ]
سلام خسته نباشید دخترمن ۶ سالشه یه مدتیه که تو خلوت از بدن خودش فیلم میگیره و چون بلدنبود پاک کنه ما متوجه شدیم چندوقت پیش هم به یکی از بچه های اقوام که همبازیش بوده گفته ازم فیلم بگیر این بار دوم سومشه من باید چیکارکنم
زهرا [ 1392-12-08 ]
متشکر از سایت پر بارتون .اگه ممکنه منابع مطالب را بنویسید تا ما برای مطالعه بیشتر به آنها مراجعه کنیم
assalmaryam [ 1391-06-08 ]
سلام خانم دکتر من خودم در خانواده شلوغ بزرگ شده ام ودر ست تربیت نشده ام والان ازدواج کرده ام میخواهم مطالبی در باره کودکان که در سوالات بود را برای ایمل من ارسال کنید تا زمانی که بچه دار شدم درست تربیتش کنم ممنون میشوم اگر این کار انجام دهید
ناهید [ 1390-07-16 ]
دیوانه کننده است . خداوند کمک کند برا هیشکی اتغاق نیفتد ممنونم از آگاهیتون واقعا زحمت میکشین قربان شما.
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .